Wij stellen u voor …

Wij stellen u voor aan de kunstenaars die op 25 juni 2023 aanwezig zullen zijn in de mooie Botanische Tuin in Kerkrade-Terwinselen.
Heel wat mailtjes en appjes zijn er vooraf gegaan aan de uiteindelijke selectie maar we zijn er van overtuigd dat er weer een mooie diversiteit aan kunst tentoongesteld en verkocht gaat worden.
Verderop op deze website worden de deelnemende kunstenaars aan u gepresenteerd met eveneens een aantal foto’s van hun kunst.
Neem snel een kijkje en verheug u alvast op ons evenement ‘Kunst in de Tuin’.

Kunstenaars 2023

Op dit moment wordt er hard gewerkt aan de update van de onderliggende pagina’s van de pagina
‘Kunstenaars 2023’.
We verzoeken de kunstenaars die dit nog niet hebben gedaan om ons, zoals reeds eerder gevraagd, zo spoedig mogelijk een aantal foto’s van enkele van hun recente kunstwerken te sturen.
Op deze wijze kunnen we op deze plaats een mooi actueel en compleet overzicht van de deelnemers presenteren.

Een mooie collectie!

Nog drie maanden, dan is het zover: onze zilveren editie van Kunst in de Tuin.
Wie had 25 jaar geleden kunnen denken dat ons evenement zich zó staande zou kunnen houden en zelfs kunnen doorontwikkelen?!
Binnenkort meer hierover.

Ook voor dit jaar hebben we weer een mooie collectie op de rol staan.
Niet alleen een mooie collectie kunst maar ook een heerlijke diversiteit aan kunstdisciplines.
Dat is dan ook elk jaar opnieuw ons streven.
Naast de nodige kunstenaars die al eerder hebben deelgenomen aan ‘Kunst in de Tuin’ in Kerkrade kunnen we ook de nodige nieuwe exposanten verwelkomen. En nog altijd melden zich kandidaten aan. Kennelijk hebben we een goede naam opgebouwd in de loop der tijden …

Het aantal te verhuren kramen heeft zijn maximum zo ongeveer bereikt. Mocht ook u geïnteresseerd zijn dan kunt u zich uiteraard toch opgeven. We zullen vervolgens bekijken wat de mogelijkheden zijn of u op de reservelijst plaatsen.

Even een reminder

Na onze uitnodigingen aan de kunstenaars hebben we heel wat positieve reacties mogen ontvangen. Fijn dat velen van u willen deelnemen aan onze Kunstmarkt en zich hebben aangemeld. Een dezer dagen reageren we hier weer op.
Wie de uitnodiging niet heeft ontvangen moet ook eens in zijn ‘spam-box’ kijken. Het zou jammer zijn als we uw aanmelding zouden moeten missen…

Present!

En we pakken de draad weer op!
Op zondag 25 juni 2023 zal de Botanische Tuin in Kerkrade opnieuw het decor zijn voor het kunst- en muziekevenement ‘Kunst in de Tuin’, dat dit jaar alweer voor de 25e keer wordt georganiseerd door Muziekvereniging St. Callistus. Een zilveren jubileum!

De eerste uitnodigingen zijn vanmorgen per e-mail verzonden.
Bent u ook geïnteresseerd in deelname, stuur dan een mailtje aan info@kunstindetuin.com met nadere informatie over uw kunstdiscipline. Wij nemen dan spoedig contact met u op.

Terugblik

Wow, wat een prachtige dag, die 26e juni 2022, in ons gedenkwaardige feestweekend!
We kunnen terugzien op een bijzonder mooie editie van ‘Kunst in de Tuin’. Het heeft weliswaar een uurtje geregend maar de bezoekers en de kunstenaars lieten zich van de goede kant zien en zijn gewoon door blijven gaan, met of zonder paraplu.

Er waren zo’n 50 kunstenaars die onze kunstmarkt luister hebben gegeven met de presentatie van hun kunstartikelen. Zeer diverse vormen van kunst hebben we kunnen aanschouwen, te veel om op te noemen. We hebben heel wat (voor ons) nieuwe kunstenaars mogen ontvangen, naast natuurlijk de nodige personen die de vorige keer, of zelfs langer geleden, met hun aanwezigheid een bijdrage aan onze kunstmarkt hebben gegeven.
Hun positieve en warme reacties gedurende deze zondag hebben ons diep geraakt.
Wij willen u, kunstenaars en ‘achterban’, van harte danken voor het in ons gestelde vertrouwen om er een voor ons allen geslaagde Kunst in de Tuin-editie van te maken.

Wie onze kunstmarkt ook luister hebben gegeven maar dan letterlijk zijn de muzikanten die met hun mooie muziek ons hebben onderhouden. Het is een heerlijke in- en aanvulling aan het kunstgebeuren geweest. Koninklijke harmonie St. Philomena uit Chèvremont, Accordeonvereniging Accordia, Touche Manouche Gypsy Swing: onze grote dank!

Laten we ook de dames van ‘Slide dans’ niet vergeten. Hun wervelende optreden was klasse! Dank jullie wel!

Last but not least een warm applaus voor al onze vrijwilligers. Wat hebben ze hard gewerkt.
Zonder hen zouden we van deze Kunst in de Tuin niet zo’n groot en geslaagd feest hebben kunnen maken.
Volgend jaar weer…?

Nog even nagenieten? Kijk dan eens in ons foto-album.

Even voorstellen: onze deelnemende kunstenaars

Vanaf vandaag zijn de deelnemende kunstenaars aan Kunst in de Tuin op zondag 26 juni 2022 te vinden op deze website. Er is hard gewerkt om de nodige gegevens te vergaren om een beeld te geven van de creaties van de kunstenaar.
Waar mogelijk is er ook een verhaaltje gepubliceerd over de kunstenaar en diens visie op zijn / haar kunstrichting.
Kijk er eens naar en geniet alvast.

Er is de afgelopen dagen het nodige gecorrespondeerd met diverse deelnemers aan onze Kunstmarkt, per chat, via Facebook en per e-mail, vaak verrassend leuk.
Enkele kunstenaars die zich hebben aangemeld en die wel al geregistreerd zijn ontbreken nog in de lijst. Zij krijgen hun plaatsje op de website zodra we hun gegevens compleet hebben.

Er zijn nog enkele kramen te huur.
Voelt u ervoor om deel te nemen stuur dan een e-mail aan info@kunstindetuin.com.

De volgende stap

Het is zo ver, het ‘zaakje’ loopt.
Afgelopen weekend hebben we de e-mails verzonden aan de kunstenaars die geselecteerd zijn.
Zij kunnen weer verder aan de slag om een mooi scala aan kunstvoorwerpen ter beschikking te hebben voor onze kunstmarkt, eind juni.
En ook wij gaan verder met de voorbereidingen.

Onze info gemist? Of wilt u alsnog deelnemen?
Stuur dan een e-mail aan info@kunstindetuin.com met uw gegevens en wat nadere informatie (foto’s, website). Mogelijk hebben we ook voor u nog een leuk plaatsje op onze kunstmarkt in de Botanische Tuin op
zondag 26 juni 2022.

Even bijpraten …

Na ons laatste bericht hebben we al heel wat aanmeldingen ontvangen. Wat fijn!
We zijn nog wat zaken op een rijtje aan het zetten en daarna gaan we verder met onze mailings.

Heeft u nog geen uitnodiging ontvangen en hebt u ook interesse in deelname aan onze ‘Kunst in de Tuin 2022’ stuur ons dan per e-mail uw gegevens en wat nadere informatie (foto’s, website).