Historie

Dat het wijd en zijd zeer goed bekend staande evenement ‘Kunst in de Tuin’ inmiddels bestaansrecht heeft verworven lijdt geen twijfel.
Dat het georganiseerd wordt door kerkelijke muziekvereniging St. Callistus uit de Kerkraadse wijk Terwinselen en hoe het in het leven geroepen is, is echter bij velen niet bekend.

In 1997, het jaar dat harmonie St. Callistus het 75-jarig jubileum vierde, nam het feestcomité het initiatief voor een evenement dat de vele verschillende vormen van kunst in onze regio met elkaar zou kunnen verweven.
Het aanbod immers was groot en divers en een gezamenlijke manifestatie zou zeker meerwaarde hebben.
De creatieve kunst en de muzikale kunst gingen inderdaad uitstekend samen en de prachtige Botanische Tuin bleek een bij uitstek geschikte locatie om een en ander te laten plaatsvinden.  ‘Kunst in de Tuin’ was geboren!

Al vanaf deze eerste editie  mag ‘Kunst in de Tuin’ geslaagd worden genoemd en het is een begrip in de regio maar ook ver daarbuiten.
Standhouders en bezoekers zijn vol van de geweldige sfeer in de tuin.
De optredende muziekgezelschappen genieten van de belangstelling van de vele bezoekers.

Op zondag 25 juni 2023 zal de 25e editie van ‘Kunst in de Tuin’ plaatsvinden.

De organisatie is nog altijd in handen van een werkgroep van harmonie St. Callistus maar de uitvoering van dit evenement kan zeker niet zonder de welwillende medewerking van heel wat leden en vrienden van de harmonie, waarvoor wij zeer erkentelijk zijn.

De werkgroep, bestaande uit Paul Hustinx, Rita Hustinx, Tessa Loman, Anne-Marie Peters en Fer Rosenke hoopt ook in 2023 weer op vele bezoekers die in de heerlijke ambiance van de Botanische Tuin komen genieten van kunst en muziek!
Van harte welkom!