Kunstenaars K t/m P


MIRIAM KEULERS
Dieren in pastel en keigoed 

Ik maak pasteltekeningen.
Ik heb nooit tekenles of kunstacademie gedaan. Ik leg mijn hart en ziel vanuit een foto op de pastelmat.
Daarnaast schilder ik ook met hart en ziel op dezelfde wijze dieren met olieverf op keien, gevonden in de natuur.
Facebook: https://www.facebook.com/PastelArtAnimals/


INEKE KOHL-ZEEBREGTS
Acryl schilderijen

Ik ben een abstract schilder met een eigen beeldtaal die een persoonlijk verhaal vertelt in mijn schilderijen. Mijn latere werken bouw ik op met acryl verf op doek, waarbij ik vaak gebruik maak van papier, zand, gips,  cement e.d.
Mijn stijl laat zich moeilijk in een keurslijf passen. De doorwerkte huid verraadt een even intens als aftastend gebruik van materie. Ik ontwikkelde een eigen visie en koppel daar een geheel eigen expressie aan vast. Ik wil niet enkel mooie dingen maken, maar neem de beschouwer mee in abstracte werken, die zijn opgebouwd met veel contrasten.
Website: http://www.inekekohl.nl/Welkom.html


VERA KOX EN JACQUELINE VELTKAMP – DE RIJGERIJ
Sieraden van fijn rijgwerk en Chainmaille

Wij zijn 2 vriendinnen die sieraden maken van fijn rijgwerk. Heel veel kleine kraaltjes vaak verwerkt met Swarovski. Het zijn sieraden die erg fijn zijn om te dragen en een lust voor het oog zijn.
Daarnaast sieraden van chainmaille: gemaakt van heel veel kleine ringetjes. Stoere sieraden die ook erg geschikt zijn om door mannen gedragen te worden.
Tijdens het evenement laten wij aan het publiek zien hoe we de sieraden in de verschillende technieken vervaardigen en geven uitleg hierover. 


ANNET VAN LEEST
Keramiek; glas in lood

Mijn leven lang heeft mijn hoofd vol ideeën gezeten.
Sinds enkele jaren is de tijd gekomen om al deze ideeën tot uiting te brengen. Voor mij werkt het creëren van mijn ideeën zeer rustgevend en therapeutisch.
Ik probeer zoveel mogelijk natuurlijke materialen met elkaar te verbinden. Ik werk graag met verschillende materialen. Elk materiaal heeft zijn eigen beperkingen. Ik zie het als een uitdaging om binnen die beperkingen de vorm neer te zetten die ik voor ogen heb.
Mijn inspiratie komt vooral van binnenuit. Iedere keer voel ik de drang om iets nieuws te maken. Beeldhouwen, boetseren, glas in lood, schilderen en sieraden maken. Niets is voor mij te gek.
Facebook: https://www.facebook.com/kunstenhobby/


HERMAN VAN LOON
Wandobjecten abstract mix media

De erosie en de vergankelijkheid voeren de boventoon in de wandobjecten.
De basis is hout. Door  lijm, zand en warmte ontstaat er op roest lijkend oppervlakte, mede door de bruine tinten van olieverf. Soms voeg ik er ook ander reliëf materiaal aan toe.
De laatste ontwikkeling is dat er delen uit het schilderij weggelaten worden, zodat de achtergrond mee speelt door de schaduwlijnen die op de wand ontstaan en een extra derde dimensie aan het geheel geven.
Website: http://www.hermanvanloon.nl


MARIANNE MAAS
Sieraden met materialen uit India, Nepal en Tibet

Wat ik probeer is iedere ketting weer net even iets anders te maken, zodat men weet dat men een unieke ketting heeft. De onderdelen van de kettingen zoek ik in de landen India en Nepal. Het zijn dan ook bijna altijd natuurlijke materialen.
Ik vind dat de kettingen voor een breed publiek, goed draagbaar en vooral ook betaalbaar moeten zijn.


MARIE-JOSÉ VAN DER MEER-SPREKSEL – GALERIE DE KLEINE TUIN
Bronzen beelden

Mijn beelden zijn in brons, ze zijn figuratief, vrouwelijk, sierlijk en naar eigen ontwerp gekleed.
Vaak alleen, soms in een relatie, vrolijk of in overpeinzing. Dat zijn mijn thema’s van het leven, de hoogte- en de dieptepunten.
Mijn inspiratiebron is het leven zelf, mijn ervaringen, de vrolijke kanten, maar ook de keerzijde. De vrolijke kant stel ik het liefst voorop, want die geeft mij de meeste inspiratie.
Website: http://galeriedekleinetuin.com


JASMINE MOHR – CREABEADS
Handgemaakte en unieke sieraden, fashion & meer

Crea Beads staat voor o.a. handgemaakte en unieke sieraden, fashion & meer. 
Daarnaast bieden we basic en tijdloze sieraden, als ook sieraden voor speciale gelegenheden, zoals festival style armbanden.
Wij bieden een wisselende collectie, waardoor je altijd iets nieuws vindt als je ons bezoekt.
De sieraden zijn met veel plezier gemaakt van o.a. (Miyuki) kralen, suede, elastiek en leer. Het aanbod is divers en er zit voor iedereen wel iets leuks bij.
Website: http://www.creabeads.com


PETER VAN OOSTERHOUT
Acryl

Ik werk hoofdzakelijk met acryl, waarbij in veel gevallen alternatieve materialen zoals papier, zand, gips en lood worden gebruikt. Ik breng dan lijnen en vlakken aan zodat structuren ontstaan.
Ieder schilderij ontstaat zonder beoogd einddoel of vastomlijnd plan.
De materialen breng ik daar aan waar de mooiste en spannendste compositie ontstaat zodat ze een geheel vormen.


LIEVE OTTEN – NOISYVELVETNESS
Beeldende kunst: schilderijen, handgemaakte beschilderde sieraden

Mijn intentie voor Noisyvelvetness was altijd om een interdisciplinaire kunststudio te creëren die zich niet alleen op één ding concentreerde.
Ik ben geïnteresseerd in alle kunstaspecten van hedendaagse kunst tot grafisch ontwerp. Als grafisch ontwerpstudent en al met een klein bedrijf dat zich richt op mijn kunst en mijn esthetiek, besloot ik om een nieuwe naam aan mijn merk te geven om het beter benaderbaar te maken voor andere kunstaspecten. Dus in plaats van zich voornamelijk te concentreren op illustraties, schilderijen maar ook sieraden en customized kleding maken, ben ik nu ook bezig met het maken van een grafisch ontwerp portfolio.
Website: http://www.studionoisyvelvetness.com
Facebook: https://www.facebook.com/studionoisyvelvetness/


MICHÈLE OTTER – ATELIER PUUR MICHÈLE
Parelkunst (sieraden)

Als creatieve ondernemer/kunstenaar (Atelier PUUR Michèle) ben ik al enige tijd actief in het ontwerpen en maken van Parelkunst. Ik combineer zilver (edelsmeden) met natuurlijke materialen, waarbij natuur (barok) parels de boventoon voeren … mijn passie voor parels!
Facebook: https://www.facebook.com/atelierpuurmichele/


RIA PEERBOOM
Schilderijen

In haar Maastrichtse atelier maakt Ria wat haar gevoelens haar vertellen. De gekozen onderwerpen en het toon- en kleurgebruik in haar werk, verraden op het eerste ogenblik de gemoedstoestand waarin de kunstenaar tijdens het schilderen verkeerde.  Werken vanuit de oorsprong. Van binnen naar buiten. Daar is moed voor nodig. “Courage”, zoals Ria zelf aangeeft. En dat heeft ze.
Met krachtige penseelstreken zet Ria haar emoties op het doek. Abstract, figuratief of een combinatie van beide.
Website: http://www.peerboom.net/


JULIA POPOVICS
Keramiek

Mijn werken bestaan uit keramiek, voor binnen en buitenshuis met of zonder statief .


DANIËLLE POSTHUMUS – ATELIER DAAN
Mixed media, acrylgieten

Atelier Daan laat je kennismaken met je eigen creativiteit en talenten in een sfeervolle en inspirerende plek.
“Het is zo leuk om de mensen die bij mij in een workshop komen, te laten experimenteren, twijfelen en vervolgens zichzelf te verwonderen en overtreffen. En uiteindelijk met een mooi en vooral eigen werk naar huis te laten gaan. Niet alleen het eindresultaat is belangrijk maar ook de weg er naar toe”.
Website: http://www.atelier-daan.nl
Facebook: https://www.facebook.com/Atelier-Daan-186843791508762/