Kunstenaars J t/m O


FRITS JANSEN
IJzerkunst

Ik ben enkele jaren geleden begonnen met het maken van kunst door het recyclen van oud ijzer en oude gereedschappen. Deze objecten zijn voornamelijk bedoeld voor in de tuin.
Twee jaar geleden ben ik begonnen met de Kunstacademie in Genk, hier ben ik me verder gaan ontwikkelen in andere richtingen. Maar kunstobjecten maken van gerecycled oud ijzer en oude gereedschappen blijft een grote passie van mij.
Op mijn facebookpagina en instagram account staan zowel recycle art als andere kunst van mij.
Facebook: https://www.facebook.com/ijzer.kunst.3/
Instagram: IJzerkunst


FLOORTJE JANSSEN-EURLINGS
Handgemaakte tassen uit stof

Label ‘Flora groei&bloei’ is een hobby die is ontstaan n.a.v. mijn eigen persoonlijke ontwikkelingsreis waardoor tassen met mij mee reisden. Achter iedere tas zit een verhaal.
Tassen worden liefst intuïtief samen met de klant ontworpen met de mogelijkheid dat persoonlijke tintje d.m.v. een eigen handgemaakte quote, spreuk of label.
Het zijn waardevolle cadeautjes. Soms volgt er ook nog een persoonlijke boodschap die tijdens het maken kan ontstaan.
Facebook: https://www.facebook.com/floragroeienbloei


MONIQUE KNOPS
Keramiek

Ceramics from the heart: zoals ik het maken van beelden en andere keramiek beleef.
Vanuit het gevoel dat ik heb als ik met mijn handen in de klei zit en bezig ben met mijn passie. Op het moment dat de oerelementen aarde, water, vuur en lucht met elkaar en met mij de interactie aangaan, ontstaat er Keramiek vanuit mijn hart. Werken met dit oermateriaal is mijn passie. De mogelijkheden en grenzen van de klei bepalen het einddoel maar dagen mij tevens uit om mijn grenzen te blijven opzoeken, Mijn werken zijn intuïtief en daardoor divers qua vormgeving en afwerking. Het liefst werk ik met grove chamotte klei, handmatig opgezet, soms heel glad en een andere keer heel grof afgewerkt, die ik tot slot bewerk met glazuren, oxides, pigmenten. enz.
Website: http://www.ateljee-moon.nl/
Facebook: https://www.facebook.com/moniqueknopsceramics


VERA KOX EN JACQUELINE VELTKAMP – DE RIJGERIJ
Sieraden van fijn rijgwerk en Chainmaille

Wij zijn 2 vriendinnen die sieraden maken van fijn rijgwerk. Heel veel kleine kraaltjes vaak verwerkt met Swarovski. Het zijn sieraden die erg fijn zijn om te dragen en een lust voor het oog zijn.
Daarnaast sieraden van chainmaille: gemaakt van heel veel kleine ringetjes. Stoere sieraden die ook erg geschikt zijn om door mannen gedragen te worden.
Tijdens het evenement laten wij aan het publiek zien hoe we de sieraden in de verschillende technieken vervaardigen en geven uitleg hierover. 


ANNET VAN LEEST
Keramiek; glas in lood

Mijn leven lang heeft mijn hoofd vol ideeën gezeten.
Sinds enkele jaren is de tijd gekomen om al deze ideeën tot uiting te brengen. Voor mij werkt het creëren van mijn ideeën zeer rustgevend en therapeutisch.
Ik probeer zoveel mogelijk natuurlijke materialen met elkaar te verbinden. Ik werk graag met verschillende materialen. Elk materiaal heeft zijn eigen beperkingen. Ik zie het als een uitdaging om binnen die beperkingen de vorm neer te zetten die ik voor ogen heb.
Mijn inspiratie komt vooral van binnenuit. Iedere keer voel ik de drang om iets nieuws te maken. Beeldhouwen, boetseren, glas in lood, schilderen en sieraden maken. Niets is voor mij te gek.
Facebook: https://www.facebook.com/kunstenhobby/


WILLI LEMKE
Metallplastiken, Metallschmuck, Gemälde

Mit Willi Lemke betritt ein vielseitiger Künstler den Plan. Er malt, zeichnet, radiert, fotografiert, collagiert, er schafft Wandobjekte, Skulpturen, Plastiken und ganze Rauminstallationen. Aber nicht nur die Art und Weise und die Technik seiner Kunstwerke sind äußerst variabel, sondern auch deren Inhalte. Neben surrealistischen, die Sehgewohnheiten irritierenden Kreidebildern, finden sich abstrakte, oft monochrome Ölgemälde, aus Metall und Holz zusammengefügte Tiere und selbst das menschliche Ohr ist für ihn interessant genug, um es zum Ausgangspunkt seiner künstlerischen Beschäftigung zu erwählen.*
*Dr. Josef Gülpers, Kunsthistoriker, 2013
Website: http://www.willi-lemke.de/


JOS LEMPERS
Abstracte schilderijen


Jos Lempers is kunstenaar en gediplomeerd restaurateur van schilderijen. 
Hij werkt meestal pasteus en kleurrijk, met uitgesproken felle en warme kleuren. Jos geniet van de vrijheid die de abstractie hem biedt ten opzichte van het fijne restauratiewerk.  Zijn doeken zijn gewaagd en expressief.
De interactie tussen hem, de kunstenaar, en zijn materialen enerzijds en de balans in kleur en compositie anderzijds is steeds weer een bijzondere uitdaging.
Website: www.joslempers.nl


MONIQUE EN MARINA VAN DER LOO
Glaskunst


Monique en Marina van der Loo, samen MoMa-Glas, werken met glas in verschillende disciplines, zoals glas in lood, brandschilderen, Tiffany techniek, fusing en casten.
Website: http://www.moma-glas.nl/
Facebook: https://www.facebook.com/momaglas/


AMANDA VAN DER LUGT
Analoge fotografie

Amanda van der Lugt is afgestudeerd aan de kunstacademie in Maastricht en verbeeldt haar ideeën in verschillende media: van schilderkunst, keramiek en performance tot fotografie en soundart. Hierbij gaat zij in contact met het medium en laat zij het medium voor zichzelf spreken. De rode lijn in haar werk is het contact met de innerlijke mens, onvergankelijkheid en terug gaan naar de kern.
Naast haar analoge foto’s kunt u ook een blik werpen op de grote vazen die onderdeel zijn geweest van een performance bij haar afstudeerwerk ‘888’. De vazen vormen een thuis voor de ziel waar de ziel zijn rust kan vinden, in of om de vaas. Amanda heeft deze vazen in een verlaten klooster rondgedragen en heeft verbinding gemaakt door middel van dans. De vazen grijpen terug naar de tijd van de Egyptenaren die soortgelijke vorm vazen maakten en deze mee gaven aan de doden in hun graven.
Website:  www.amandavanderlugt.com


MARISA LUNG-AMINI
Schilderijen en beelden

Een schilderij moet volgens mij voor zichzelf spreken. Het kenmerk van een geslaagd kunstwerk is dat het iemand raakt zonder uitleg. Volgens een bekende schrijver zijn de ogen de spiegel van de ziel. Ik ben van mening dat een schilderij een spiegel van de ziel van de kunstenaar en van zijn visie op het leven is.
Website: art-amini.nl


ANNE MICHALKE
Schilderijen in acryl


Meine Acrylbilder bewegen sich im Spannungsfeld zwischen realistischer und assoziativer Darstellungsweise. Im Zentrum stehen immer Lebewesen, Tiere oder Menschen – Landschaft oder Architektur interessiert mich nur, wenn ich etwas Lebendiges darin transportieren kann.
Ich spiele gern mit der Subjektivität des Sehens: Das Besondere im Alltäglichen, manchmal auch skurrile Ideen und kritische Blicke auf die Welt finden Eingang in meine Arbeiten.
Obwohl jedes Bild auch seine eigene Geschichte hat, sind die Geschichten, die in den Köpfen der Betrachter entstehen, eigentlich die interessantesten: Es sind die, auf die es mir ankommt!
Website: https://www.annemichalke.com


JOKE OOMEN
Sieraden, steen-art en edelstenen

Handgemaakte sieraden naar eigen ontwerp van zilver (925), parels, edelstenen en etnische materialen.
Steen schilderijtjes, geverfde vertelstenen en andere leuke SteenArt producten.
Website: www.gaiasieraden.nl


MICHÈLE OTTER – ATELIER PUUR MICHÈLE
Sieraden, parelkunst

Als kunstenaar (Atelier PUUR Michèle) ben ik al enige tijd actief in het ontwerpen, smeden en maken van sieraden van natuurlijke materialen. Daarbij combineer ik voornamelijk zilver met natuur (barok) parels en half-edelstenen.
Mijn Atelier is gevestigd in het creatieve cluster van Carbon 6 (het voormalige CBS gebouw) in Heerlen.
Op de kunstmarkten, waar ik tot nu toe deelneem, ben ik ook ter plekke actief in het vervaardigen van sieraden!
Facebook: https://www.facebook.com/atelierpuurmichele/


FLORENCE OULHIOU
Acryl schilderijen

Acrylschilderen is haar belangrijk creatief werk.
Ze schildert acrylschilderijen met transparante lagen “in negatief” om de onderste lagen te laten verschijnen die het patroon creëren. De kleurenoverlays geven rijke en harmonieuze resultaten.
De titel van haar serie, die enkele jaren geleden is begonnen, is “Millefeuilles”. Het roept zowel de motieven (de bladeren van bomen) op als, net als het beroemde Franse gebak met dezelfde naam, de superpositie van meerdere lagen.
Bovendien drukt ze van tijd tot tijd linocuts en schildert kleine landschappen met gemengte technieken.
Website: https://lagaleriedeflo.wordpress.com/
Facebook: https://www.facebook.com/FlorenceOulhiouPeintre
Instagram:  https://www.instagram.com/millefeuilles.paintings/