Kunstenaars J t/m L


FRITS JANSEN
IJzerkunst

Al meerdere jaren ben ik bezig om van gerecyclede ijzeren materialen nieuwe objecten te maken.
Hierbij is de natuur een belangrijke factor.
Mijn inspiratie komt hier vandaan, de vormen van oude gereedschappen omzetten in een fantasierijke wereld van dieren en planten, en deze weer te integreren in de natuur.
Naast deze werken ben ik ook als beeldhouwer aan het werk. Hierbij staat het omgaan met de buitenwereld centraal.
Facebook: IJzerkunst


FLOORTJE JANSSEN-EURLINGS
Handgemaakte tassen uit stof

Label ‘Flora groei&bloei’ is een hobby die is ontstaan n.a.v. mijn eigen persoonlijke ontwikkelingsreis waardoor tassen met mij mee reisden. Achter iedere tas zit een verhaal.
Tassen worden liefst intuïtief samen met de klant ontworpen met de mogelijkheid dat persoonlijke tintje d.m.v. een eigen handgemaakte quote, spreuk of label.
Het zijn waardevolle cadeautjes. Soms volgt er ook nog een persoonlijke boodschap die tijdens het maken kan ontstaan.
Facebook: Flora groei en bloei


WIES JEGERINGS
Handbeschilderde zijden en wollen sjaals

De sjaals worden beschilderd met speciale zijde/wolverf.  Soms gebruik ik sjablonen of verdikte verf.
Ik houd van kleuren en dat kun je zien. 
De sjaals zijn allemaal uniek, geen 2 dezelfde.
Facebook: The art of silk and wool painting


HENNIE JETZES
Fotografie

Ook fotografie is een van de kunstvormen die toegelicht worden tijdens onze kunstmarkt.
Hennie Jetzes toont ons zijn prachtige foto’s.
Hij is fotograaf en uitgever. Hij heeft diverse fotoboeken uitgegeven o.a. van dichter C.Buddingh maar ook van bekende popartiesten. Kortom: een veelzijdig kunstenaar.
Website: http://www.jetzes.nl


HALDOR KAZIMIR
Schilderijen, grafiek en tekeningen

Mijn werk omvat:
Het eeuwige duiden voor een moment te stoppen, middels het onbevooroordeeld kijken, door een meerduidige eerste indruk te laten dwalen.
Mijn onderzoek naar het onderbewuste, heeft altijd synchroon gelopen met het mij opnieuw uitvinden binnen de constructiewijze, van mijn werken.
Het materialiseren van de droom door middel van de werkelijkheid, en de vervreemding ervan.
Website: Haldor Kazimir


VERA KOX
Sieraden van fijn rijgwerk en Chainmaille

Ik maak sieraden van fijn rijgwerk. Heel veel kleine kraaltjes vaak verwerkt met Swarovski. Het zijn sieraden die erg fijn zijn om te dragen en een lust voor het oog zijn.
Daarnaast sieraden van chainmaille: gemaakt van heel veel kleine ringetjes. Stoere sieraden die ook erg geschikt zijn om door mannen gedragen te worden.
Tijdens het evenement laat ik aan het publiek zien hoe de sieraden in de verschillende technieken vervaardigd worden en ik geef uitleg hierover. 
Nieuw zijn mijn hondenhalsbanden en lijnen van paracord en ook hondenhalsbanden met kraaltjes.


JADE LADINA
Mixed media op canvas

Ik ben een gepassioneerd beeldend kunstenaar die geïnspireerd is door het hogere bewustzijn, wetten van het heelal, heilige symboliek, oude culturen en inzicht in de metafysica en kwantumfysica. Ik gebruik eeuwenoude kennis en betekenisvolle citaten die een diepere betekenis geven aan mijn kunstwerken.
Tijdens het schilderen ontstaan gedichten met diepe betekenissen die meer vertellen over de onderwerpen op het canvas.
“Het meest bijzondere aan schilderen is wanneer de geest, het hart en de hand samenwerken. Het is op die plek waar mijn ogen beginnen te ontwerpen en mijn handen vertalen en creëren.”
Website: https://www.jadeladinaart.com
Facebook: https://www.facebook.com/jadeladinaart
Instagram: https://www.instagram.com/jadeladinaart


RIET LEIJTEN
Glasfusing en sieraden


Al mijn hele leven ben ik graag creatief bezig, waarbij ik het heerlijk vind te experimenteren met diverse materialen. Zo is RietsGlas-Art enkele jaren geleden ontstaan vanuit mijn hobby’s glasfusen en sieraden maken. Al experimenterend met het ‘fusen’ (smelten) van glas ontdekte ik dat je van (gerecycled) glas mooie sieraden kunt maken. Het combineren van gerecycled glas met andere materialen, zoals bladzilver en bladgoud, geeft ook heel mooie resultaten. Al is het telkens weer een verrassing, hoe de glasjuweeltjes uit de oven komen.
Website: RietsGlas
Facebook: RietsGlas


JOS LEMPERS
Abstracte schilderijen

In mijn werk zie je een constante zoektocht waarin experimenten met techniek, onderliggende materialen en kleur voorop staan.
Muziek, van klassiek tot rock, maar vooral het ritmische element ervan, speelt in dit creatieve proces een essentiële rol. Mijn kleurcombinaties moeten enthousiasme, blijheid en een harmonisch gevoel bij de toeschouwer en kunstliefhebber oproepen. Paletmes, kwast en verf zijn de muzikale instrumenten in een creatieve zoektocht naar perfectie waardoor het zomaar  kan gebeuren dat een werk overschilderd wordt als het niet voldoet aan zijn strenge eisen.
De non-figuratieve en kleurrijke beeldverhalen roepen bij iedereen een persoonlijke emotie op. Wat deze emotie ook is, ze is op dat moment bepalend en alleen van belang voor de betrokken toeschouwer en kunstliefhebber.
Mijn werk kan worden beschreven als dynamisch en harmonieus, maar altijd boeiend.
Website: Jos Lempers


MONIQUE EN MARINA VAN DER LOO
Glaskunst

Monique en Marina van der Loo, samen MoMa-Glas, werken met glas in verschillende disciplines, zoals glas in lood, brandschilderen, Tiffany techniek, fusing en casten.
Website: http://www.moma-glas.nl/
Facebook: https://www.facebook.com/momaglas/


SUSANNE DE LORIJN
Schilderijen

Nach meinem Studium habe ich meinen eigenen Zeichenstil entworfen und mich entschieden für Kinder zu malen. Damit hatte ich sehr viel Erfolg.
Meine Entwürfe überlege ich mir selbst. Dazu Male ich entweder auf Leinwand oder als Aquarell.
Ich habe in meiner Laufbahn überwiegend in Luxembourg gearbeitet, aber auch als Illustratorin für deutsche Verlage. Zur Zeit bin ich in Verhandlung um mein erstes selbst entworfenes Kinderbuch mit eigener Geschichte zu vermarkten.
Ich liebe die Malerei. Es gibt nichts womit die Zeit schneller vergeht als mit der Malerei