Kunstenaars R t/m T


HARRIE RUITEN – ATELIER RUITEN
Glas in lood

De reden dat ik mij heb ingeschreven bij Kunst in de Tuin is, dat ik mijn cursisten wil laten beleven wat het met doet als je met je eigen werk naar buiten treedt, en een dialoog aangaat met de mensen die jouw werk mooi vinden. Ik ben van mening dat dit jouw werk naar een hoger niveau tilt.
Website: http://www.atelierruiten.nl


LISSY SCHIFFERS
met de hand geborduurde tafelkleden en textielaccessoires zoals bekend

Kreativität ist die Verwirklichung der Träume und Visionen von Lissy Schiffers. Man braucht Ihnen nur zu vertrauen, dann nehmen sie fast von allein Gestalt an, denn sie wollen gelebt werden. Stickerei ist ein Kunsthandwerk, das Textiles in Perfektion beherrscht. Es ist malen mit Nadel und Faden.
Die unter dem Modelabel Lissy`S. bekannten Schals, Accessoires und Kleidungsstücke sind kunsthandwerkliche Unikate und werden in ihrem Atelier in liebevoller Handarbeit erstellt.


MIEKE SCHLÖSSER
Schilderijen

Mieke schildert en tekent al van jongs af aan.
Experimenterend met olieverf, aquarel, pastelkrijt en gemengde technieken heeft zij een lange periode het aquarelleren als belangrijkste passie omarmd waarbij stillevens en bloemen het meest voorkomende thema waren.
In de laatste 20 jaar werkt ze meer met gemengde technieken waarbij zij haar eigen stijl heeft ontwikkeld zonder zich in details te verliezen. Op een speelse en vlotte manier kan ze op deze wijze haar gevoelens tot uiting brengen in haar schilderwerken.


BERTIE SCHMETZ
Keramiek

Een van mijn hobby’s is het werken met klei.
Bij de vrije akademie, de VAZOM, volg ik sinds 9 jaar boetseerlessen bij Marlies Noordkamp. Wat soort, formaat en kleuren betreft is mijn stijl gevarieerd .


CARLA STAMSNIJDER
Aquarellen en tekeningen

Carla, autodidact, heeft mettertijd een geheel eigen stijl van schilderen ontwikkeld. Haar eerste werken waren tekeningen, maar in de loop der jaren is ze zich op het gebruik van kleur en andere technieken gaan toeleggen.
Carla Stamsnijder schetst veel, haar werk kenmerkt zich door de grafische ondertoon; de lijn is vaak nadrukkelijk aanwezig en is zeer belangrijk voor haar.
Als materiaal gebruikt zij acrylverf op canvas of linnen doek in een heel eigen, zeer boeiende stijl.
Ter afwisseling werkt ze ook regelmatig met inkt en aquarelverf op papier.
Website: https://nl.pinterest.com/carlastamsnijder/


ELS STEENSMA – GLASATELIER HEERLEN
Glaskunst


Ik heb de opleiding glazenier glas-in-lood en brandschilderen gevolgd waarna het glasvirus toesloeg. En ik ben helemaal weg van fusen (glasversmelten) sinds ik mijn eerste glasoven heb aangeschaft. In mijn ‘testlab’ probeer ik nieuwe technieken en materialen uit en geef ik daarnaast ook anderen (bijvoorbeeld studenten die een creatieve opleiding volgen) de kans om te werken met glas.
In mijn werk is goed te zien dat ik me niet richt op één techniek, maar dat ik van afwisseling hou. Ik vind het een uitdaging om mensen te laten zien wat er allemaal mogelijk is met glas. Ik maak zowel eigen werk als werk in opdracht.
Facebook: https://www.facebook.com/GlasatelierHeerlen/


MINE STEMKENS
Woordkunst

Ik zou me ‘expressionist’ van de levenskunst willen noemen, waarbij ik het innerlijk aanschouwde en doorleefde, in het woord en een samenspel van kunstvormen tot uitdrukking wil brengen.
Mijn woorden ‘tonen’ zich ook op verschillende dragers. De vorm die het dichtste bij me ligt zijn de gedichten gedrukt op grote doeken.
Daarnaast zijn er gedichtendoosjes, bundels en bundeldoosjes, windlichten, posters op kalkpapier en kaarten.
Website: http://www.minestemkens.nl


NICOLLE STEVENS – NIC’S ONTWERPEN
Persoonlijke en ambachtelijk gemaakte sieraden

Ik ontspan als ik creatief bezig ben.
Als gediplomeerd goudsmid vervaardig ik unieke ambachtelijke sieraden van goud maar vooral ook zilver.
Ik denk graag met de klant mee over eigen ontwerpen. Als herinnering aan het maakproces, maak ik vaak een fotocollage voor ze, waarop nadrukkelijk ook het omgesmolten sieraad is verwerkt .
Website: www.NicolleStevens.nl


MIEKE STIKKELBROECK
Goudsmid

Het is na 43 jaar gediplomeerd goudsmid te zijn, voor mij nog iedere dag een groot plezier om met het maken van sieraden uit edelmetaal en edelstenen bezig te zijn. Om iets te ontwerpen en te maken als specifieke opdracht van een klant geeft nóg meer voldoening.
Dat een klant bij mij dierbaar oud goud kan inleveren om er door mij een nieuw eigentijds sieraad van te laten maken, is gaandeweg mijn handelsmerk geworden.
Website: http:// www.orafarte.com