Kunstenaars S t/m Z


TREES SIMONS
Bronzen beelden

Bronzen beelden waarbij de vrouw centraal staat en met vaak een knipoog naar “de handtas” .
Allen  unica’s en/of oplage van 6 stuks.
Website: www.treessimons.com
Facebook: https://www.facebook.com/trees.simons


LISETTE SMITS EN BIRGIT MOISON
Sieraden van zilver

De sieraden van CatsCreations zijn hand gesmeed en voorzien van subtiele en kleurrijke details met gebruikmaking van eeuwenoude technieken. De sprankelende kleuren van emaille en edelstenen, de verfijnde goud effecten en detaillering middels hand graveren laten de sieraden tot leven komen. Deze unieke sieraden worden ontworpen en gemaakt in eigen atelier, gelegen in het buiten gebied van Haler, midden Limburg.
Website: https://catscreations-sieraden.nl/


ELS STEENSMA – GLAS & ATELIER HEERLEN
Glaskunst

Ik heb in België de opleiding glazenier glas-in-lood gevolgd waarna het glasvirus toesloeg.
Sinds ik mijn eerste glasoven heb aangeschaft, ben ik ook gegrepen door de mogelijkheden van fusen (glasversmelten). In mijn ‘glaslab’ probeer ik regelmatig nieuwe technieken en materialen uit.
In mijn werk is goed te zien dat ik me niet richt op één techniek, maar dat ik van afwisseling hou. Ik vind het een uitdaging om mensen te laten zien wat er allemaal mogelijk is met glas en ik maak zowel eigen werk als werk in opdracht. Je bent van harte welkom in mijn winkeltje en atelier in Eys!
Website: www.glasatelier-heerlen.nl
Facebook: https://www.facebook.com/GlasatelierElsSteensma


MINE STEMKENS
Woordkunst

Ik zou me ‘expressionist’ van de levenskunst willen noemen, waarbij ik het innerlijk aanschouwde en doorleefde, in het woord en een samenspel van kunstvormen tot uitdrukking wil brengen.
Mijn woorden ‘tonen’ zich ook op verschillende dragers. De vorm die het dichtste bij me ligt zijn de gedichten gedrukt op grote doeken.
Daarnaast zijn er gedichtendoosjes, bundels en bundeldoosjes, windlichten, posters op kalkpapier en kaarten.
Website: http://www.minestemkens.nl


MIEKE STIKKELBROECK
Goudsmid

Mieke Stikkelbroeck uit Nijmegen is gediplomeerd goudsmid en smeedt in haar atelier sieraden uit edelmetaal waarbij ze veelvuldig edelstenen toepast. Zij werkt daarnaast in opdracht en zal ook met alle plezier uw oudgoud in een nieuw sieraad verwerken. 
Website: http:// www.orafarte.com


WILMA VANDERHEIJDEN – ARTBYWILMA
Sieraden van glas, schilderijen en kaarten

Kleur  en beweging speel een grote rol in mijn  kunst , zowel in mijn Schilderijen die ik maak uit een gevoel van dat moment , als  ook in mijn  zelfgemaakte glaskralen die ik verwerk in sieraden. Altijd weer nieuwe kleuren combinaties uitproberen, daar ligt mijn uitdaging.
Geniet!
Website: Art made by Wilma


JANS VANLOO
Schilderijen en keramiek

Jans is veelzijdig. Ze schildert al ruim 30 jaar en werkt daarbij met diverse materialen zoals acrylverf, olieverf, pastelkrijt en tempera. Ze nam schilderles bij de Vrije Academie (Z.O.M.) te Kerkrade.
Ze volgde ook de airbrush-cursus bij Airbrush Studio Elly waar zij schilderijen maakte en leerde om voorwerpen zoals kleding, toiletbrillen en wielbeschermdeksels te bewerken.
Daarnaast nam ze deel aan een cursus ikonen schilderen in de Russisch orthodoxe traditie bij
de uit Rusland afkomstige kunstenares Galina Zwanovskala.
Sinds 8 jaar maakt ze ook keramiek.
Tegenwoordig volgt ze opnieuw schilderlessen, nu bij Joop Noordkamp en Hub Pasmans.


DOROTHEE VERMAATEN
Abstracte schilderijen

Die Arbeiten von Dorothee Vermaaten entstehen aus den Farbsetzungen und der Erinnerung, die während des Malens eine Verdichtung erfährt. Nicht die Absicht, ein bestimmtes Motiv auszuführen, bestimmt das Bild, sondern die ersten Setzungen führen zu Assoziationen, die weiterverfolgt werden. Zufall, Spontaneität, Phantasie und Andeutung bilden in einem zügigen Arbeitsprozess unterschiedliche Themen aus, die von Farbe und Tagesstimmungen angestoßen sind.
Verwischungen, Farbverläufe und lineare Eingriffe in den Bildraum prägen die auf Assoziationsfelder und Bildinseln reduzierten Werke. Sie bilden einen Bildraum ohne illusionistische Tiefe von kaum auslotbarer Bühnenhaftigkeit aus, in dem die Essenz einer Wahrnehmung verdichtet erscheint.
Die Innere Entscheidung der Künstlerin gegen Detail, Fülle und Gedankenüberlagerung, behält in den austarierten Bildmitteln eine Spannung, die aus Farbzusammenstellungen, Strukturen und dem Bildformat erwächst, einen analytischen Hauch von Nüchternheit besitzt und mit steter Verringerung der Bildmittel nur Anhaltspunkte für Vermutungen liefert und mit dem nüchternen Zauber der Abstrahierung Ort und Inhaltlichkeit aufruft.
Website: http://www.dorothee-vermaaten.de


ROOS VONKEN
Aquarellen en oesterschelpen

Mijn kunst komt uit mijn gevoel. Al heel mijn leven ben ik creatief bezig.
Nu na een vervelend ziekteproces voelde ik dat aquarellen  een kunstvorm is die goed bij mij past.
Dit is geen makkelijke techniek en ik leer nog elke dag bij.
Ik hoop de mensen te prikkelen met mijn kunst.


WIL WIENJUS
Abstracte schilderijen, design kussens en krijtborden

Met veel passie maakt Wil haar abstracte schilderijen.
Haar stijl en handschrift zijn te herkennen door het gebruik van kleurrijke materialen, een vet kleurenpalet en een losse schilder techniek, waarmee ze zowel kwetsbaarheid, gelaagdheid als een vleugje humor wil uitbeelden.
Dit alles heeft voor haar overeenkomsten met de cultuur en het landschap hier in het zuiden van Limburg.
Ook de vrolijke kussens en de handige krijtborden getuigen van deze humor.
Website: https://www.wilart.nl/


SIES WILLEMS
Keramiek en raku stoken

Er wordt een demonstratie raku stoken gegeven!
Zo gaat het raku stoken te werk:
De ‘biscuit’ gebakken en geglazuurde werkstukken gaan in de gas gestookte oven, waar ze in een uur tot 1000 graden worden gestookt. Ze worden er met tangen uitgehaald (spectaculair) en gaan kort in de zandton (door de afkoeling ontstaat de  raku craquelé) om meteen in een zaagselton te gaan.
Het zaagsel vat vlam en als de ton vol is, gaat de deksel er op en trekt de rook in de ongeglazuurde delen en de craquelé. Na een half uur word het werk eruit gehaald en gepoetst.


WIM WILMSEN
Beeldhouwwerken, evenals glas, hout en metaal

Ik ben beeldhouwer en het is mijn passie om de van nature al mooie steen te vormen naar het beeld wat in mijn hoofd gegroeid is. Naast het werken met steen werk ik ook met glas, hout en soms metaal.
Website: www.beelden-van-wim.com


JOLANDA ZAGER – COLLAZJE
Diverse technieken: schilderen/ vilttechnieken

Mijn atelier heb ik “CollaZJe” genoemd vanwege het feit dat ik graag werk met diverse technieken en materialen door elkaar. Daarbij ervaar ik het als een spel om te experimenteren met zowel potlood, acrylverf, zand, textiel én wolvilt, etc.
Ik werk dit soms realistisch, maar evengoed abstract uit. Aan de ene kant ben ik veel decoratief bezig, maar ik vind het ook fijn wanneer een product ook praktisch te gebruiken is.
Website: http://www.collazje.nl/
Facebook: www.facebook.com/collazje